Charles A. Lindbergh

Operating Millage Renewal Facts!

 

VOTE FEBRUARY 27, 2024  

 • The Operational Millage brings $41 million into our General Fund budget; that is 16% of the budget.
 • Without this funding, the district would sink to one of the lowest per-pupil general fund revenues in Michigan.
 • This is a millage renewal, not a new tax. For homeowners, the Operational Millage would drop from a maximum of 6.17 mills to 4 mills. The district assessed 2.04 mills for this year and expects the rate to settle at about 2.5 mills. The ballot will read 4 mills in case conditions change. The rate for homeowners could not go above 4 mills.
 • For businesses in the district, the millage rate will stay at the 18 mill rate created with Proposal A changed school funding in 1994. This is where the majority of the funding ($34 million of the $41 million) comes from. This rate also applies if you own rental property.
 • The Operational Millage is part of the General Fund, which is used for daily operations. This money pays for staff, utility bills, classroom supplies, busing, etc. This is NOT A BOND proposal. This would not fund any major school construction or renovation projects.
 • If the Operational Millage Renewal does not pass, the district would need to cut $41 million from the budget. A 16% cut in daily expenses and would likely result in reductions in almost all programs and staffing areas.

شاركوا في انتخابات ٢٧ شباط ( فبراير) ٢٠٢٤

 • يجلب برنامج المْلج التشغيلي مبلغ ٤١ مليون دولار إلى صندوق الميزانية العامة؛ أي ١٦ % من إجمالي الميزانية.
 • بدون هذا التمويل، سينخفض تمويل القطاع التعليمي إلى واحدًا من أدنى إيرادات الميزانية العامة لكل طالب في ميشيغان.
 • هذا اقتراع لتجديد المْل ( نسبة الضريبة الحالية) وليس لفرض ضريبة جديدة. بالنسبة لأصحاب المنازل، ستنخفض قيمة المْلج التشغيلي من ١٧. ٦ مْل  كحد أقصى إلى ٤ مْل. قام القطاع  بتقييم ٠٤ .٢ مْل لهذا العام وتتوقع أن يستقر المعدل عند حوالي ٢.٥ مْل. ستقرأ بطاقة الاقتراع ٤ مْل  في حالة تغير الظروف. لا يمكن أن يتجاوز المعدل لأصحاب المنازل ٤ مْل.
 • بالنسبة للأعمال في القطاع، سيبقى معدل المْل في حدود ١٨ مْل المطلوبة من الولاية. ومن هنا تأتي غالبية التمويل (٣٤  مليون دولار من أصل ٤١ مليون دولار). تنطبق هذه النسبة المالية أيضًا على ملكيتك المؤجرة.
 • المْلج التشغيلي هو جزء من الصندوق التمويل العام الذي يستخدم للعمليات اليومية. تُدفع هذه الأموال للموظفين، وفواتير الخدمات، ولوازم الفصول الدراسية، والحافلات، وما إلى ذلك. الرجاء الانتباه إلى أن هذا ليس اقتراح سندات ولن يستخدم لتمويل أي مشاريع بناء أو تجديد كبرى للمدارس.
 • إذا لم يتم تمرير مشروع تجديد المْلج التشغيلي، فسوف يتعين على القطاع خفض ٤١ مليون دولار من الميزانية  بنسبة ١٦ % في النفقات اليومية ومن المرجح أن يؤدي ذلك إلى التخفيض في خدمات جميع البرامج ومجالات التوظيف تقريبًا.